Ovenschotel met kaassaus

Ovenschotel met kaassaus

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 400 gram voorgekookte krieltjes, gehalveerd
  • 400 gram champignons, in kwarten gesneden
  • 1 broccoli, in roosjes, de stronk geschild en in plakjes, en/of een halve bloemkool
  • 1 oranje of rode paprika, in repen gesneden

Voor de saus:

  • 30 gram boter
  • ½ ui of een sjalotje, gesnipperd
  • 30 gram bloem
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 130 gram geraspte kaas

Bereiding

  1. Kook de groente beetgaar. Giet af en bewaar het kookvocht.
  2. Kruid de kipfilet met paprikapoeder, peper en zout.
  3. Bak de kipfilet in een wokpan in boter rondom goudbruin – hoeft nog niet gaar te worden. Schep uit de pan en bewaar op een bord.
  4. Bak in dezelfde pan, eventueel met nog wat extra boter, de krieltjes goudbruin. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  5. Voeg halverwege de champignons toe en bak nog een paar minuten.
  6. Voeg de paprika toe en bak nog een minuut mee.
  7. Voeg nu de gebakken kipfilet en de gekookte groente toe. Schep om en haal van het vuur.
  8. Oven verwarmen tot 200°C, vet een ovenschaal in.
  9. Maak de saus: smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui totdat hij zacht is. Rustig aan: het moet niet gaan kleuren. Voeg de bloem toe en bak even mee.
  10. Verkruimel de bouillontablet erboven, en voeg al roerend zoveel kookvocht toe totdat je een gladde, dikke saus hebt. Laat die 5 minuten pruttelen.
  11. Roer de geraspte kaas erdoor totdat deze helemaal gesmolten is.
  12. Vul de ovenschaal met het mengsel uit de wokpan. Giet de saus er overheen.
  13. Bak 20 minuten in de oven, of totdat de bovenkant begint te kleuren. Laat vóór het serveren zeker 10 minuten afkoelen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.