Wafels

Ingrediënten

  • 1 groot ei
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1½ dl melk
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram boter, gesmolten
  • olie om in te vetten
  • poedersuiker voor het bestrooien

Bereiding

  1. Splits het ei.
  2. Klop de eierdooier met de suiker schuimig. Klop de melk erdoor, en vervolgens het zelfrijzend bakmeel. Roer de gesmolten boter erdoor.
  3. Klop het eiwit stijf en spatel dit door het beslag.
  4. Verhit het (elektrische) wafelijzer, vet deze dun in met olie en schep er met een lepel een laagje beslag in. Sluit het ijzer en bak de wafels in ca. 2 minuten goudbruin.
  5. Bestrooi de wafels met poedersuiker en serveer ze naar wens met slagroom en kersensaus.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.