Knoflookbrood

Knoflookbrood

Ingrediënten

  • 1 stokbrood 150 gram
  • 35 gram roomboter – boterzacht uit de magnetron (20 seconden) (margarine 15 seconden)
  • 1 of 2 teentjes knoflook, voor de pers
  • 1½ theelepel gedroogde peterselie
  • eventueel: 1 sjalotje, gesnipperd, of ook door de knoflookpers
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven tot 200°.
  2. Meng de boter met de geperste knoflook, de peterselie, het sjalotje en een beetje peper uit de molen.
  3. Maak in het stokbrood diagonale sneden met een koksmes, een paar centimeter van elkaar af, tot halverwege. Pas op dat je het brood niet doorsnijdt.
  4. Verdeel vervolgens de kruidenboter over elke inkeping in het brood.
  5. Neem een flink stuk aluminiumfolie en besmeer dat met een beetje olijfolie (tegen het plakken).
  6. Leg het brood op de alu-folie en vouw het dicht om het brood.
  7. Bak het brood zo ingepakt op een rooster in 10 minuten. Vouw vervolgens het folie open en bak nog eens 5~8 minuten. Heerlijk!

Veganistisch te maken door in plaats van (room-)boter plantaardige margarine te gebruiken.

Het tegendeel kan ook: vul de insnedes met de kruidenboter en halve plakjes salami of spek. Maakt er een hartig borrelhapje van.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.