Gefrituurde inktvisringen

Kom ik ook tegen onder de namen calamares en calamaris.

Ingrediënten

  • inktvisringen, ontdooid
  • zout/kruiden, bloem, ei, paneermeel

Bereiding

  1. Kruid de inktvisringen met zout/kruiden (bijvoorbeeld mix voor scampi en garnalen).
  2. Haal ze daarna door de bloem.
  3. Vervolgens door het losgeklopte ei.
  4. En ten slotte even paneren. Stevig aandrukken. Gebruik van bestek voor de voorgaande stappen voorkomt dat je vingers er helemaal onder komen te zitten.
  5. Frituren: max 2 minuten op 180°C. <- Als je te lang bakt wordt het postbode-elastiek.
  6. Laten afkoelen op een bord met keukenpapier.
  7. Serveren met Sweet Chili of een ketjap-sausje.

Alternatief voor stap 1: zout en kruiden mengen met de bloem.

Alternatief voor stappen 2~4: tempura-beslag maken (1:1~1:2 bloem/koude spa rood), en daarna (evt.) door Panko of paneermeel.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.