Gefrituurde inktvisringen

Gefrituurde inktvisringen

Kom ik ook tegen onder de namen calameres en calamaris.

Ingrediënten

  • inktvisringen, ontdooid
  • zout/kruiden, bloem, ei, paneermeel

Bereiding

  1. Kruid de inktvisringen met zout/kruiden (bijvoorbeeld mix voor scampi en garnalen).
  2. Haal ze daarna door de bloem.
  3. Vervolgens door het losgeklopte ei.
  4. En ten slotte even paneren. Stevig aandrukken. Gebruik van bestek voor de voorgaande stappen voorkomt dat je vingers er helemaal onder komen te zitten.
  5. Frituren: 1 minuut op 180°C. <- Ik zie ook recepten met 2 en 3 minuten. Maar overal zie ik: als je te lang bakt wordt het postbode-elastiek. Vraagt dus nader onderzoek. 
  6. Laten afkoelen op een bord met keukenpapier.
  7. Serveren met Sweet Chili of een ketjap-sausje.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.