Kaiserbroodjes met ham en ei

Ingredi├źnten

  • 4 afbak Kaiserbroodjes of Italiaanse bollen
  • 100 gram dungesneden gegrilde beenham
  • 4 middelgrote eieren
  • beetje bieslook

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160┬░ C.
  2. Snijd van de bovenkant van de broodjes een cirkel van 8 cm af. Hol de broodjes van binnen zoveel mogelijk uit. De kapjes en het broodkruim worden verder niet meer gebruikt.
  3. Bekleed de binnenkant van de broodjes met de ham. Zet de broodjes op een ovenrooster. Breek in elk broodje 1 ei. Zet de broodjes 25 minuten onder in de oven. Het eiwit is nu gestold, het eigeel nog niet.
  4. Bestrooi de broodjes met fijngeknipte bieslook.

Recept uit de Allerhande. Eerste keer gemaakt op 2 november 2020, met gewone ham. Volgens bovenstaande bereidingswijze is nog niet alle eiwit gestold, maar begint de ham al wel een beetje zwart te worden. Ruimte voor experimenten, bijvoorbeeld:

  • een deel van de oventijd de broodjes afdekken met alu-folie
  • een eitje eerst kloppen voordat je het in het broodje giet (gaat prima)
  • lekker: beetje gebakken spek onderin, en lente-ui

Variatie van de Jumbo: in plaats van de ham, de broodjes vullen met een restje gekookte of gebakken groenten. Ei eroverheen schenken, plakje kaas er op, 20 minuten in de oven op 180 graden.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.