Omgekeerde champignontaartjes

Ingrediënten

  • 400 gram paddenstoelenmelange (2 schaaltjes van 200 gram)
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 100 gram coburgerham
  • 1 kleine rode ui in flinterdunne ringen
  • 1 rol vers bladerdeeg of, beter: diepvries plakjes
  • mini quichevormpjes, doorsnede 8 cm of zoiets

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de paddenstoelen in stukken. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan en fruit op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd de ham in reepjes. Voeg de rode ui toe aan de paddenstoelen en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en evt. zout (de ham maakt het zout genoeg). Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevormpjes.
  3. Snij rondjes uit het bladerdeeg ter grootte van de quichevormpjes en dek de paddenstoelentaartjes hiermee af. Je kunt gewoon het bladerdeeg over het bakje leggen en dan ruim, bijv. 2 cm., rondom afknippen.
  4. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Keer de taartjes om op een schaal (of de bordjes) en bestrooi met de rest van de peterselie.

Door het bladerdeeg vóór het bakken te bestrijken met losgeklopt ei(-geel) krijg je een mooie korst.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.