Omgekeerde champignontaartjes

Omgekeerde champignontaartjes

Ingrediënten

  • 400 gram paddenstoelenmelange (2 schaaltjes van 200 gram)
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 100 gram coburgerham
  • 3 takjes munt (blaadjes, fijngesneden
  • 1 bakje peterselie, 20 gram, fijngesneden
  • 1 kleine rode ui in flinterdunne ringen
  • 1 rol vers bladerdeeg (diepvries plakken kan ook)
  • mini quichevormpjes, doorsnede 8 cm of zoiets

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de paddenstoelen in stukken. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan en fruit op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd de ham in reepjes. Voeg met de munt, de helft van de peterselie en de rode ui toe aan de paddenstoelen en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en evt. zout. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevormpjes.
  3. Snij rondjes uit het bladerdeeg ter grootte van de quichevormpjes en dek d paddenstoelentaartjes hiermee af. Je kunt gewoon het bladerdeeg over het bakje leggen en dan ruim, bijv. 2 cm., rondom afknippen.
  4. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Keer de taartjes om op een schaal (of de bordjes) en bestrooi met de rest van de peterselie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.