Reuben sandwich

Een klassieker! Zoek op internet en je vindt tientallen variaties.

Ingrediënten (3 personen)

  • 6 dikke sneden desembrood (gewoon brood gaat ook prima hoor)
  • 3 eetlepels gladde mosterd
  • 5 augurken
  • 2oo gram vleeswaren (pastrami of pekelvlees)
  • roomboter

Bereiding

  1. Besmeer alle plakken brood aan een kant met de mosterd.
  2. Snij de helft van de augurken in dunne plakken (kaasschaaf) en beleg daarmee de helft van het brood aan een kant.
  3. Beleg deze helften royaal met de vleeswaren.
  4. Breng weer een laag augurken aan en dan gaan hier de andere plakken brood bovenop.
  5. Bak de sandwiches in de roomboter mooi goudbruin, ongeveer 1½ minuut per kant.
  6. Doorsnijden en meteen serveren.

Variaties te over:

  • in plaats van de mosterd allerlei andere sauzen;
  • toevoegen van laagjes met zuurkool en/of kaas;
  • in plaats van de vleeswaren: niet wat wij “kornet bief” noemen: “corned beef” is Amerikaans voor pekelvlees. Schijnt het.

 



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.