Shakshuka

Shakshuka

Ingrediƫnten

  • 3 rode uien
  • 3 puntpaprika’s
  • 1 blikje tomaatstukjes 400ml
  • 4 eieren
  • grof brood

Bereiding

  1. Snijd de uien in ringen. Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui gedurende 10 minuten op laag vuur.
  2. Halveer intussen de paprika’s. Verwijder steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Voeg toe aan de ui en bak 5 minuten mee op laag vuur.
  3. Voeg de tomaatstukjes toe en breng aan de kook.
  4. Breek de eieren boven een kuiltje in het mengel. Laat in 6 minuten met deksel op de pan op laag vuur stollen.
  5. Serveer met het brood.

In dit recept staat niks over peper en zout, maar dat kan het goed hebben. Een idee is beetje bouillonpoeder of een kneepje sambal vroeg in het proces. Nog eens testen: eerst plakjes spek uitbakken, klein snijden en in stap 4 weer toevoegen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.