Zoete aardappeltortilla met Aziatische komkommersalade

Zoete aardappeltortilla met Aziatische komkommersalade

Recept van Ronald L’Abée, gebruikt tijdens het online kook-event van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs op 17 mei 2020.

Ingrediënten

Voor de tortilla:

  • ½ rode ui
  • ½ courgette
  • 200 gram zoete aardappels
  • 4 eieren
  • ½ theelepel Ras el Hanout
  • evt: spekblokjes
  • kokosolie
Voor de komkommersalade:

  • ½ komkommer
  • ½ rode peper
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • snufje zout en peper
  • 1 theelepel sesamzaadjes

Bereiding tortilla:

  1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes ongeveer 5 minuten in de pan met kokend water. De liefhebbers bakken ook de spekblokjes uit.
  2. Snijd de courgette en ui in stukjes. Giet een scheut kokosolie in een koekenpan en fruit de ui op een matig vuur. Voeg dan de courgette toe. Giet de gekookte aardappelen af. Meng in een aparte schaal de gebakken ui, courgette de aardappelblokjes en de ras el hanout door elkaar. Kluts 4 eieren en roer deze door de aardappel groente mengsel (als je spekjes hebt, roer deze er dan nu bij). Voeg nog wat peper en zout toe. Doe een klein beetje kokosolie in de koekenpan en giet het mengsel in de pan. Verdeel de groente in de pan en plaats een deksel zo dat de pan niet geheel afsluit (vocht kan er dan uit). Laat dit ca 10 minuten op een laag vuur bakken. Draai de tortilla om zodra het ei aan de bovenzijde is gestold. Als de eieren helemaal gaar zijn, is de zoete aardappeltortilla klaar.

Bereiding Aziatische komkommersalade:

Snijd de komkommer in stukjes en snipper de rode peper (zaadlijst verwijderen). Houd je niet van heel erg pittig, laat de rode peper dan weg en vervang dit door een snufje cayennepeper. Meng in een bakje de honing met de witte wijnazijn. Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom. Strooi als laatste wat sesamzaadjes over de komkommer.

print



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.