Geconfijte fazantendij op schelpjes witlof met appel, rodekool en balsamicodruppels

Geconfijte fazantendij op schelpjes witlof met appel, rodekool en balsamicodruppels

Ingrediƫnten

  • Geconfijte fazantendij (Hanos)
  • Witlof (of roodlof). 1 Stronkje levert 12 schelpjes.
  • Friszure appels.
  • Rodekool, gekookt
  • Balsamicosaus, druppelflesje (Hanos of zelf maken)

Bereiding

  1. Was de appels.
  2. Breng de rodekool en de fazantendij op temperatuur. De fazantendij fileren.
  3. In het midden van het bord: een schep(je) rode kool.
  4. Daaromheen: een krans van 3 (kleine salade) of 5~6 (maaltijdsalade) schelpjes wit- of roodlof.
  5. Beleg de schelpjes met stukjes fazantendij en een beetje van de bouillon.
  6. Boor het klokhuis uit de appels en snijd ze 2x dwars door zodat je per appel 8 repen krijgt met aan de uiteinden een stukje schil. Deze gaan tussen de lofschelpjes.
  7. Decoreer met druppels balsamicosaus.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.