Herfstsalade met warme geitenkaas

Ingrediƫnten (2 personen):

  • 60 gram gepelde walnoten
  • klein trosje druiven
  • 1 kleine appel
  • 1 kleine ui
  • 1 kropje eikenbladsla
  • 2-4 sneetjes muesli-, noten- of rozijnenbrood
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 takjes tijm
  • 2 theelepels honing
  • 6 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 100 ml (mosterd-)vinaigrette

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bestrijk de sneetjes brood dik met de geitenkaas. Bestrooi de kaas met de tijmblaadjes. Besprenkel met de honing. Bak de kaasbroodjes in de oven in 10-12 minuten goudbruin en knapperig.
  3. Bak het gerookt ontbijtspek iets uit. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd in wat kleinere stukjes.
  4. Verklein de sla tot mooie stukjes en verdeel over de borden.
  5. Halveer de druiven, verwijder eventuele pitjes.
  6. Halveer de ui en snij de helften in flinterdunne halve ringen.
  7. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen, schil ze en snijd de kwarten in dikke driehoekjes.
  8. Meng druiven, appel, ui, zout en walnoten en verdeel over de salade.
  9. Druppel de vinaigrette over de salade.
  10. Snijd de plakjes brood in reepjes of driehoeken. Verwijder zonodig de zwartste delen van de korst. Verdeel over de borden. Garneer met de uitgebakken spek.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.