Chili con carne

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gram gehakt
  • ui
  • champignons
  • prei
  • paprika
  • knoflook
  • ½ eetlepel bloem
  • potje bruine bonen en/of  blikje mix van kidneybeans en mais
  • blikje tomatenpuree en/of blik tomaatstukjes
  • 1 theelepel chilipoeder en 1 theelepel paprikapoeder, of kruidenmix voor quesadilla’s, of Jonnie Boer Picadillo

Bereiding

  1. Bak het gehakt rustig aan.
  2. Toevoegen: alle groenten en even meebakken. Bloem eroverheen strooien en omscheppen.
  3. Toevoegen: bonen, kidneybeans, mais, etc. Rustig doorverwarmen, voorzichtig omscheppen.
  4. Op smaak brengen met de kruiden. Indien nodig (zeker als er tomaatstukjes in gegaan zijn) wat suiker toevoegen.

Lekker met tortilla chips en een frisse ijsbergsla.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.