Thaise Massaman curry

Thaise Massaman curry

Behoorlijk pittig maar heel erg lekker!

Ingrediënten (2 personen)

  • 250 gram lamsvlees (met kip gaat het ook prima), in blokjes, licht gekruid
  • 1 flinke aardappel, geschild en in blokjes (Alien is niet zo dol op die aardappel)
  • 16 gram Thaise Massaman Curry Pasta, bijvoorbeeld van Blue Elephant (doosje, 70 gram), Chef’s Choice (potje, 400 gram) of Sutharos (potje, 100 gram)
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 eetlepel gembersnippers of geraspte verse gember
  • 200 ml kokosmelk
  • 1½ eetlepel vissaus
  • (max) 2 eetlepels (palm-)suiker, donkere basterdsuiker is ook goed
  • ongebrande cashewnoten
  • koriander

Bereiding

  1. Braad het vlees en de aardappelblokjes rondom bruin in een scheutje olie. Haal uit de pan en houd apart.
  2. Verhit een eetlepel rijstolie in de wok en roerbak de currypasta op halfhoog vuur tot een aroma vrijkomt.
  3. Toevoegen: knoflook, sjalotje en gember, roerbak nog 2 minuten.
  4. Voeg de kokosmelk (en evt. een beetje water) toe en breng aan de kook.
  5. Toevoegen: vissaus en suiker. Roer tot de suiker is opgelost.
  6. Als het weer kookt het gebakken vlees en aardappelblokjes toevoegen. Nog even laten sudderen totdat de aardappeltjes gaar zijn.
  7. Voeg op het laatst de cashewnoten toe. Serveer met de koriander erbij.

Combineert prima met kokosrijst. Groenten: bijvoorbeeld haricots verts of sperziebonen met pecannoten en karamel, Oriëntaalse sperziebonen  of gegrilde tomaatjes.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.