Gehaktbrood met komijn en kaneel

Ingrediënten

  • 500~600 gram gehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden (Bretons of Mexicaans)
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten of djintan)
  • flinke snuf kaneelpoeder
  • 1 ei
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode en 1 groene paprika, in miniblokjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven tot 180°.
  2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  3. Bekleed de binnenkant van een cakeblik met bakpapier. Vul deze met het gehaktmengsel en druk goed aan.
  4. Zet het cakeblik in een ovenschaal met een laagje kokend water en bak het gehaktbrood in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
  5. Laat het vocht uit de vorm weglopen en stort het gehakt op een schaal of snijplank. Snij er dikke plakken van. Bestuif evt. met wat paprikapoeder.

Heerlijk met pasta of kokosrijst, en een (rauwkost-)salade. Bovenstaand recept is voor 4 personen. Restjes laten zich gemakkelijk bewaren in de koelkast of de vriezer.

Voor Alien hoeft het niet.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.