Lauwwarme salade met pompoen, hazelnoten en blauwe kaas

Lauwwarme salade met pompoen, hazelnoten en blauwe kaas

Ingrediënten (4 personen)

  • 750 gram pompoen, in dobbelsteentjes
  • 3 rode uien, geschild, elk in 8 partjes
  • 100 gram gepelde hazelnoten
  • sap van een halve sinaasappel
  • 1,5 eetlepel sherryazijn
  • 1 theelepel dijon-mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 krop eikenbladsla, gewassen en in stukken gescheurd
  • 125 gram blauwe kaas. Alternatieven: feta of geitenkaas

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen tot 200°C.
  2. Hussel de pompoen en ui met een scheutje olijfolie, grof zout en peper en spreid de groenten uit over een bakplaat. Rooster ze 30-40 minuten in de oven totdat ze zacht en een beetje gekaramelliseerd zijn.
  3. Rooster de hazelnoten 8-10 minuten in een schaaltje mee in oven (of op een andere manier).
  4. Klop een dressing van sinaasappelsap, sherryazijn, mosterd, honing en 4-5 eetlepels olijfolie.
  5. Hak de noten grof.
  6. Verdeel de sla over 4 borden of een grote platte schaal.
  7. Verdeel de warme pompoen en uit erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de hazelnoten en verkruimel de blauwe kaas erboven. Serveer meteen.

Met dank aan Janneke Vreugdenhil: dit recept stond in haar rubriek in NRC.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.