Coq au vin rapide

Lijkt heel erg op de Coq au vin blanc, maar is wat sneller klaar. En is met rode wijn, in plaats van wit.

Ingrediƫnten (4 personen)

  • 750 gram kip(dij)filet, in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels bloem
  • 50 gram boter
  • 200 gram magere gerookte spekblokjes
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 300 gram winterwortel, geschrapt en in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 250 gram kastanjechampignons, in kwarten
  • 1 potje zilveruitjes (ca. 300 gram), uitgelekt, of sjalotjes
  • 500 ml rode wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 5 takjes tijm
  • 2 eetlepels gehakte platte peterselie of bladselderij

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem.
  2. Verhit de boter in een ruime pan en bak hierin de spekblokjes 2-3 minuten.
  3. Voeg de kip toe en bak deze in 8-10 minuten goudbruin.
  4. Schep de knoflook, wortel, bleekselderij en champignons erdoor en bak ca. 5 minuten.
  5. Voeg de zilveruitjes, wijn, bouillon en tijm toe en stoof afgedekt circa 15 minuten.
  6. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie.

Serveer de coq au vin met stokbrood of aardappelpuree. Variatietip: gebruik ook eens witte wijn.

Ervaringen 2-5-2017: lekker! Ik had de kip gekruid met kipkruiden, uiteindelijk werd het gerecht wel erg zout. Moet haast wel door de spekblokjes komen (of door de kippenbouillon natuurlijk). Zilveruitjes vervangen door sjalotjes (zoals in het recept coq au vin blanc). Geen peterselie gebruikt. Gegeten met twee knoflookstokbroden (en daar zat de peterselie in).



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.