Xanfaina

Catalaanse ratatouille, ook wel geschreven als samfaina. Geïnspireerd op een recept van Janneke Vreugdenhil uit NRC van 22-9-2018.

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 rode en 1 groene paprika, blokjes van 1 x 1 cm
  • 1 aubergine, in dobbelsteentjes
  • 1 courgette, in dobbelsteentjes
  • 3 tomaten, gehalveerd en grof geraspt, schil blijft over

Bereiding

  1. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en voeg de ui toe. Snuf zout erbij en 10 minuten zachtjes fruiten.
  2. Knoflook toevoegen, omscheppen en even meebakken
  3. Idem met de paprika, aubergine en de eventuele courgette.
  4. Geraspte tomaten toevoegen, deksel er op en een uur laten pruttelen.
  5. Deksel van de pan en verder laten inkoken tot een dikke saus.
  6. Op smaak brengen met peper en zout.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.