Appeltjes uit de oven

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 appel(tje)s
  • 1~2 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels gehakte walnoten of hazelnoten
  • 1 eetlepel honing
  • boter

Extra voor variatie met (zelfgemaakt) spijs:

  • 4 eetlepels amandelmeel (amandelen in het hakmolentje)
  • 3 eetlepels honing
  • mespuntje vanillepoeder
  • 1 eetlepel opgeklopt ei

Of kant-en-klaar amandelspijs natuurlijk.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Zelfgemaakt spijs: meng het meel met de honing, vanillepoeder en ei. Blijf kloppen totdat er korrelige structuur ontstaat.
  3. Meng 1 eetlepel rozijnen met 1 theelepel kaneel, 2 eetlepels gehakte walnoten of hazelnoten, 1 eetlepel honing en, indien van toepassing, het spijs.
  4. Was de appels en steek met een appelboor het klokhuis er uit. Het gat nog flink wat groter maken.
  5. Zet de appels in een ingevette ovenschaal en vul het klokhuisgat met het rozijnenmengsel.
  6. Leg op iedere appel een klontje boter.
  7. Bak de appels 20~30 minuten in het midden van de oven.

Te serveren met een bolletje ijs of vanillevla. Er kan ook nog een beetje honing overheen.

Vegan te maken door de honing te vervangen door ahornsiroop, de boter door margarine en het ei weg te laten – kan prima.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.