Pannenkoeken vegan

Pannenkoeken vegan

Ingrediƫnten

  • 2 (over-)rijpe grote bananen
  • 200 gram bloem
  • 500 ml amandelmelk
  • theelepeltje bakpoeder
  • beetje zout
  • evt: 1 of 2 zakjes vanillesuiker

Bereiding

  1. Pel de bananen, breek in stukken en doe in een beslagkom. Prak fijn met een vork zodat er geen grote klonten meer in zitten. Kan ook met een (staaf-)mixer.
  2. Voeg de amandelmelk toe en meng dit goed door elkaar.
  3. Vervolgens de bloem langzaam toevoegen en goed mengen.
  4. Roer er tot slot het bakpoeder en de eventuele vanillesuiker doorhen.
  5. Bakken als normale pannenkoeken, maar iets minder heet want het verbrand wat sneller. Op onze inductieplaat: standje 6, 3 minuten per kant.
  6. Optioneel: plakje spek aan beide kanten iets uitbakken voordat het beslag erbij gaat. Dan zijn ze uiteraard niet meer vegan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.