Indiase bloemkool met gehakt en appel

Indiase bloemkool met gehakt en appel

Ingrediƫnten (4 personen)

Houd beslist rekening met de hoeveelheden – het is erg lekker en gaat sowieso op.

  • 500 gram aardappels
  • 1 bloemkool
  • per persoon 1 koffielepel Vadouvan, evt. Thai Green Curry of Ras el Hanout
  • alternatief: 1 theelepel kurkuma en 2 theelepels komijnzaad
  • 500 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels currypasta mild (bijv. Patak’s)
  • pakje kokosmelk 250 ml
  • 1 flinke of 2 kleine appels (Jonagold, Braeburn)
  • 75 gram gewelde rozijnen
  • verse koriander
  • evt. cashewnoten

Bereiding

  1. Schil en was de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze in weinig water met zout in max 10 minuten net gaar.
  2. Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes. Verhit olie in een wok en roerbak de bloemkool met een theelepel zout en de kruiden een minuut of 5. Voeg 100 ml heet water toe en laat in max 15 minuten net gaar worden.
  3. Bak intussen het gehakt met de currypasta (meteen beide in de pan) in 10~15 minuten rul. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Toevoegen aan het gehakt en even meebakken. Tot slot de rozijnen toevoegen, die hoeven alleen maar warm te worden.
  4. Voeg de aardappels en de kokosmelk toe aan de bloemkool. Schep voorzichtig om en laat het geheel nog even doorkoken. Serveer het gehakt en de bloemkoolschotel., met de verse koriander en evt. cashewnoten er los bij.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.