Cupcakes

Ingrediënten (12 stuks)

Alle ingrediënten op kamertemperatuur.

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eieren

Bereiding

  1. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm deze voor tot 170° C.
  2. Zet een cupcake-bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar.
  3. Doe de boter in een kom en klop hier met een mixer beetje bij beetje de suiker doorheen.
  4. Vervolgens op dezelfde manier de eieren stuk voor stuk toevoegen.
  5. En daarna het zelfrijzend bakmeel.
  6. Tot slot de melk. Blijf mixen tot een luchtig en glad beslag.
  7. Schep steeds een lepel van dit beslag in een cakevormpje, maak die lepel steeds schoon met een andere lepel. Vul een cakevormpje voor maximaal 2/3.
  8. Bak de cupcakes 20~25 minuten in de oven op 170 graden.
  9. Na de baktijd het bakblik uit de oven halen en minstens een minuut laten afkoelen op een rooster. Als de cupcakes teveel gerezen zijn kun je er een snijplank op leggen om ze een beetje platter te maken.
  10. Neem de cupcakes met papier en al uit de vorm en laat verder afkoelen.
  11. Decoreer naar (wan-)smaak.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.