Zuurkoolkoekjes met belegen kaas

Ingrediënten

 • 500 gram vastkokende aardappelen, geschild
 • 250 gram zuurkool
 • 4 eieren
 • 60 gram zelfrijzend bakmeel
 • 150 ml melk
 • 100 gram geraspte kaas

Bereiding

 1. Rasp de aardappelen grof.
 2. Meng de aardappelrasp met de zuurkool, eieren, het bakmeel, de melk en de kaas.
 3. Even goed met de pepermolen eroverheen.
 4. Verhit (7) in een flinke koekenpan een scheutje olie. Schep 4 bergjes beslag in de pan en bak ze in 5 minuten aan weerszijden bruin. Met een spatel kun je ze een beetje in model krijgen/houden, want het is een natte bedoening.
 5. Warmhouden in de oven en zo al het beslag wegwerken.

Volgens het oorspronkelijke recept moet er ook nog wat bieslook door, en later er overheen als garnering. Bij gebrek aan bieslook eerst maar eens gewoon zonder gedaan. Dan zijn ze best wel een beetje flauw.

Dezelfde dag nogmaals gemaakt, maar nu ook ± 100 gram iets uitgebakken spekblokjes door het beslag geroerd. En een beetje zout. En in plaats van bieslook een bosuitje kleingesneden en die door het beslag geroerd.

Volgens het recept is dit voor 4 personen en dat is zeer royaal. Aangezien het erg lekker is zit je met buikpijn op de bank. Van die zuurkool proef je niet zoveel, een volgende keer zou ik daarom alleen de aardappelen verminderen, tot 250 gram bijvoorbeeld.

12-5-2021 Gemaakt met 180 gram geraspte aardappel, 125 gram zuurkool, 2 eieren, 30 gram bloem, royaal peper en een flinke hand kaas. Geen melk toegevoegd dus. Gebakken in de nieuwe poffertjespan: die minstens 5 minuten opstoken (7 op midden-pit). Olie aanbrengen. Holtes vanaf de buitenkant vullen met schepjes met een koffielepel. Drie minuten laten bakken, daarna keren en nog 2 minuten. De binnenste putjes gaan het hardst.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.