Rodekool in kersenbier

Rodekool in kersenbier

Ingrediƫnten:

  • 1 eetlepel boter
  • 1 of 2 rode uien, in halve ringen
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 600 gram rodekool, fijngesneden
  • 1 flesje kersenbier (Kriek), frambozenbier of als alternatief: flinke schep jam en een beetje water of siroop
  • 2 plakjes ontbijtkoek, in blokjes. Alternatief: 2 theelepels speculaaskruiden.
  • appel, geschild en in niet te kleine blokjes

Bereiding:

  1. Verhit de boter en fruit hierin de ui met de suiker circa 3 minuten.
  2. Voeg de kool toe en roerbak een paar minuten.
  3. Giet het bier (of het alternatief) er langzaam bij en breng aan de kook. Roer de kool goed door, voeg zout toe en stoof met het deksel op de pan op een lage stand in minstens 60 minuten gaar. Kan ook in de oven: 180 graden en mag er dan rustig 90 minuten in staan.
  4. Tegen het einde van de bereiding de ontbijtkoek toevoegen. Na een minuut of 10 er doorheen roeren.
  5. Op smaak brengen met peper en zout.

Maak gerust veel te veel: dit gerecht laat zich uitstekend invriezen. Eerst uitnemen wat je wil invriezen, want als je het op tafel zet blijft er te weinig over.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.