Geitenkaassalade

Geitenkaassalade

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 (afbak-)stokbrood
  • honing
  • geitenkaas, verpakking van (2x) 6 plakken
  • pijnboompitjes (salademix)
  • zakje zachte slamix (bladsla, rucolamelange, veldslamelange, etc.)
  • 6 tomaatjes of 4 tomaten
  • honing/mosterd-dressing
  • 6 plakjes gerookt ontbijtspek
  • (voor Robin: ketchup, ham, geraspte kaas)

Bereiding

  1. Oven verwarmen tot 200~225 graden. Rooster bekleden met een vel bakpapier.
  2. Snijd het stokbrood met een koksmes in plakjes, 6 per persoon. Besmeer ze met een beetje honing. Leg op het bakpapier.
  3. Halveer 6 plakken geitenkaas en leg ze op de plakjes stokbrood. Rooster kan nu de oven in: 11 minuten.
  4. Rooster in een wok de salademix gedurende enkele minuten.
  5. Snij de sla wat fijner en verdeel dit over de borden.
  6. Was en snij de tomaten in 24 stukjes – 12 per bord en verdeel ze over de rand. Maak een spiraal van honing/mosterd-dressing over de tomaatjes en dan naar binnen.
  7. Als het roosteren klaar is: nootjes laten afkoelen op een bord. In de wok de plakjes gerookt ontbijtspek aan beide zijden een lichtjes uitbakken. Op de snijplank iets laten afkoelen en daarna halveren.
  8. De stokbroodjes verdelen over de borden. Op iedere crouton een (half) plakje uitgebakken spek leggen. De geroosterde salademix verdelen over de borden.

Die voorgebakken stokbroden komen vaak met z’n tweeën in een een verpakking. Het andere stokbrood is voor Robin: overlangs opengesneden, besmeren met ketchup, plakjes ham er op, geraspte kaas en dan ook 11 minuten mee in de oven. Favoriet!

Variaties

  • In plaats van stokbrood: krentenbrood of restje zelf gebakken brood.
  • In plaats van salademix: walnoten.
  • Toevoegen: baksel van een fijngehakt teentje knoflook en gemengde paddenstoelen. Erg lekker!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.