Huzarensalade

Dit gerecht laat zich uitstekend voorbereiden. Sterker nog: het wordt zelfs beter als de salade een poosje staat.

Ingrediënten

  • 600 gram gekookte kruimige aardappelen, lauw of koud
  • 1 klein blikje Smac of 200 gram gekookte ham of varkensfricandeau, in blokjes
  • 1 zure appel met schil in blokjes
  • ½ ui, heel fijn gesnipperd
  • 100 gram zoetzure augurken
  • 1 klein blikje doperwtjes
  • 40 gram tomatenketchup
  • 10 gram mosterd
  • azijn en neutrale olie
  • 200 gram mayonaise (of de helft daarvan slasaus)

Voor de garnering:

  • 3 hardgekookte eieren
  • tomaten
  • nog meer mayonaise

Bereiding

  1. Stamp de aardappelen.
  2. Snijd alle ingrediënten in kleine dobbelsteentjes (5×5 mm, augurken en zilveruitjes nog iets fijner), en meng in een grote kom door elkaar.
  3. Presentatie: op een mooie schaal, garneren met partjes gekookt ei, tomaatjes, etc. Evt. nog overgieten met iets aangelengde mayonaise.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.