Garnalensalade

Ingrediënten

  • 100-150 gram garnalen per persoon, ontdooid
  • slamelange, bij voorkeur een zachte soort
  • walnoten
  • knoflooksaus
  • tomaatjes
  • restje bami of 50 gram mie per persoon

Bereiding

  1. Dep de garnalen een beetje droog en kruid ze met een eetlepel ‘Mix voor Scampi en Garnalen’.
  2. Kook intussen de mie volgens de gebruiksaanwijzing, of warm het restje bami op in de magnetron.
  3. Snijd de sla iets fijner en verdeel dit over de borden. Maak in het midden een ‘eilandje’ waar straks de warme mie of bami moet komen.
  4. Garneer de rand van het bord met partjes tomaat.
  5. Maak een cirkel van knofloofsaus over de sla/tomaatjes.
  6. Verdeel de grof gebroken walnoten over de sla-ring.
  7. Bak de garnalen 3 minuten per kant in een beetje olie of boter. Haal uit de pan en doe ze terug in het kommetje waarin je ze gemarineerd hebt.
  8. Bak de mie of bami nog even op in de garnalenpan.
  9. Leg de warme mie of de bami op de lege plek in het midden van het bord.
  10. Leg er de gebakken garnalen op.

Voor de liefhebber kan de knoflooksaus op tafel gezet worden. Op de foto bij dit gerecht staan geen tomaatjes afgebeeld, maar die horen er eigenlijk wel bij.

Variatie: in plaats van garnalen kun je ook de Oosterse viskoekjes gebruiken.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.