Couscous

Ingrediënten (2 personen)

  • koriander
  • 250~300 gram gehakt
  • 150 gram couscous
  • doosje rozijntjes
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 2 teentjes knoflook, persklaar
  • 2 koffielepels Ras el Hanout
  • gembersnippers
  • sambal

Bereiding

  1. Zet de koriander alvast onder (koud) water.
  2. Bak het gehakt rul in een wok.
  3. Meng intussen de couscous en de rozijntjes met een theelepeltje kippebouillonpoeder of zout, en 150 ml kokend water. Wegzetten.
  4. Voeg de inhoud van de zak Italiaanse roerbakgroente toe aan het gehakt.en bak even mee.
  5. De knoflook erboven uitpersen en de 2 koffielepels Ras el Hanout toevoegen, omscheppen.
  6. Als de groenten gaar zijn en de couscous al het vocht heeft opgenomen: de couscous losroeren met een vork en toevoegen aan de wok.
  7. Laat het geheel onder voortdurend omscheppen op een matig vuur door en door warm worden. Desgewenst al wat gember en sambal toevoegen.
  8. Koriander kleinsnijden.
  9. Serveren met oestersaus, gembersnippers, sambal en koriander.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.