Kokotoma

Ingrediënten (3 personen)

Voor de salade:

  • 1 komkommer
  • 3 tomaten of 6 trostomaten
  • 1 rode ui of sjalotje
  • evt. blokjes feta (zie de foto)
  • evt. 8 blaadjes munt
  • evt. 8 groene olijven

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels yoghurt (Turks, Grieks, gewoon) of crème fraîche
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper uit de molen

Bereiding

  1. Was of schil de komkommer. Snijd de uiteinden er af, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snij in plakjes.
  2. Was de tomaten en snij ze in partjes / stukjes.
  3. Pel de ui, halveer en snij in dunne plakjes.
  4. Indien van toepassing: halveer de olijven en snijd de muntblaadjes in smalle reepjes.
  5. Pers de knoflook uit en meng die met de andere ingrediënten tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de salade, de dressing en de munt apart.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.