Gezinsgehaktballetjes

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 flinke ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blikken tomaatstukjes en evt. 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel suiker
  • 500 gram (lams-)gehakt
  • 1 ei
  • 1 kleine ui of aardappel, geraspt (hakmolentje, zeer fijn)
  • 1 eetlepel Ras El Hanout (de kardemom even fijnmaken in de vijzel), of:
  • 1 theelepel gemalen komijn, ¼ theelepel gemalen kaneel, ¼ theelepel gemalen piment
  • 1 bos koriander
  • Turks brood

Bereiding

  1. Zet een braadpan of tajine op laag vuur en schenk er een scheutje olijfolie in. Fruit hierin de gesnipperde ui en twee fijngesneden tenen knoflook.
  2. Doe de inhoud van de blikken tomaatstukjes erbij, de theelepel suiker, een halve theelepel zout en versgemalen peper (of een mespunt chilisnippers). Breng aan de kook, deksel er op en op de laagste stand 20 minuten pruttelen.
  3. Doe in een kom het ei, geraspte ui of aardappel, uitgeperste teen knoflook, een flinke schep zout en de specerijen. Meng het goed door elkaar.
  4. Voeg het gehakt toe en werk alles goed door elkaar. Draai er kleine gehaktballetjes van. Laat ze in de koelkast opstijven.
  5. Verdeel dan de gehaktballetjes gelijkmatig over de saus en laat nog eens minstens 20 minuten stoven.
  6. Serveren met de fijngesneden koriander.

Lekker met Turks brood, kun je door de saus halen. Kan ook goed met pasta of couscous. Groente: (rauwkost-)salade.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.