Doperwtensoep

Doperwtensoep

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ui, gesnipperd
  • 450 gram tuinerwten (doperwten), diepvries
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 prei, fijngesneden

Bereiding

  1. Fruit de gesnipperde ui 1 minuut in een soeppan met 2 eetlepels olijfolie.
  2. Schep de erwten erdoor en bak ze 1 minuut mee.
  3. Voeg het bouillonblokje en 1 liter water toe en breng aan de kook. Kook de soep op laag vuur in 10 minuten zachtjes gaar.
  4. Blancheer intussen de fijngesneden prei in een beetje water (of bak 5 minuten zachtjes in een scheut olijfolie).
  5. Pureer de soep met een staafmixer of blender, breng op smaak met zout en peper.
  6. Roer de prei door de soep, of verdeel de soep over de kommen en doe er een schep van de prei op.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.