Winterwortelsoep

Ingrediënten

  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 500 gram (winter-)wortelen: geschild en in dunne plakjes
  • groentebouillonblokjes voor 2 liter water
  • 6 sjalotjes, in dunne plakjes

Bereiding

  1. Bak de ui, bleekselderij en wortel een minuut of 5 in een scheutje olie.
  2. Voeg de bouillonblokjes en 1,2 liter water toe en breng aan de kook.
  3. Draai het vuur laag en kook de groenten in 20 minuten gaar.
  4. Pureer de soep met een staafmixer in de pan, of gebruik een blender.
  5. Bak de sjalotjes op laag vuur in een beetje olie totdat ze superzacht en zoet zijn.
  6. Verdeel de sjalotjes over de soepkoppen en giet daar de soep overheen.

Recept uit de krant, waar ze extra moeilijk deden met karwijzaad en peterselie. Allemaal niet nodig: lekker genoeg zo. De groenten hoeven ook niet zo fijngesneden te worden als in het recept: de staafmixer of blender weet er wel raad mee.

Toch nog een tip voor wat extra’s: tegelijk met de sjalotjes kun je wat spekblokjes meebakken. Dan is het gerecht uiteraard niet meer vega/vegan.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.