Pulled pork

Pulled pork

Ingrediënten (zie ook de variaties)

  • 1 kg procureur
  • 2 theelepels paprikapoeder en 1 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels zout
  • 150 ml kippenbouillon of (wild-)fond
  • 50 ml (wijn-)azijn
  • 2 uien, grof gesneden
  • 5 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 200 ml barbecuesaus (Jumbo)
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 theelepels gedroogde tijm

Bereiding

  1. Snijd het vlees, indien nodig, in dikke plakken.
  2. Kruid het vlees met paprikapoeder, cayennepeper en zout.
  3. Meng in een braadslee of braadpan alle overige ingrediënten.
  4. Wentel het vlees in de saus en verdeel het over de bodem van de braadslede of pan.
  5. Vervolgens minstens 5 uur in de oven bij 100°C. Houd de hoeveelheid vocht in de gaten, voeg zo nodig een scheutje water toe.
  6. Na de bereiding: vlees voorzichtig uit de pan nemen en de vetste stukken er afsnijden. Vlees terug in de saus en zo serveren.

Dit kan ook goed op een broodje, afgedekt met een lepel coleslaw.

Variaties:

  • procureur is schouderkarbonade zonder bot, je kunt dus ook schouderkarbonades gebruiken en in de laatste stap van de bereiding het bot verwijderen
  • in plaats van de procureur of karbonades kun je ook krabbetjes of spare ribs gebruiken
  • je kunt een deel van de basterdsuiker vervangen door honing
  • vervang de barbecuesaus door (een mengsel van) ketchup, curry-ketchup, een beetje ketjap en/of zoete chilisaus
  • gebruik in plaats van paprikapoeder en cayennepeper Baharat (Jonnie Boer Original Spices)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.