Balsamicokip met mozzarella en cherrytomaatjes

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilets
  • 200 gr tomato frito
  • 50 ml balsamico-azijn
  • sap van ½ citroen
  • 250 gr cherrytomaatjes – gehalveerd
  • 250 gr champignons
  • 1 paprika
  • 125 gr mozzarella – gescheurd
  • verse basilicum – fijngesneden
  • zwarte peper
  • knoflookpoeder naar smaak
  • geraspte kaas
  • 1 tl maïzena

Bereiding

  1. Roer de tomato frito, balsamico-azijn en het citroensap door elkaar. Doe de kipfilets in een ziplockbag of kom en schenk de marinade erbij. Zorg ervoor dat de kip volledig door de marinade wordt bedekt en laat de kip bij voorkeur twee uur marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 200℃ en vet een ovenschaal in.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet rondom aan zodat deze een beetje bruin kleurt. Het vlees hoeft nog niet gaar te worden.
  4. Leg de kipfilets in de ovenschaal en schenk de rest van de marinade erbij. Beetje maïzena erdoor roeren. Verdeel de mozzarella, cherrytomaatjes, geraspte kaas en knoflookpoeder over de kip.
  5. Bak de kip in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
  6. Besprenkel de kipfilets met extra balsamico-azijn en verdeel er zwarte peper en verse basilicum overheen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.