Varkensreepjes in roomsaus

Ingrediënten

  • 400 gram magere varkensreepjes (van schnitzels, bijv, maar die worden soms wat droog. Filetlapjes, hamlapjes, zoiets?)
  • 250 gram champignons
  • 1 paprika
  • ½ blokje paddenstoelenbouillon
  • (kook-)room of kokosmelk, en/of roomkaas

Bereiding

  1. De varkensreepjes marineren in 25 gram sambal manis, of kruiden met 1 eetlepel Jonnie Boer-kruiden Shichimi togarashi en een beetje zout.
  2. Garen onder de grill (10~15 minuten, heetste stand).
  3. Intussen de groenten wokken. Daarna daar de varkensreepjes doorheen scheppen.
  4. Vervolgens ± 150 ml (kook-)room of kokosmelk toevoegen, het verkruimelde bouillonblokje, en een lepel roomkaas.

Combineert goed met rösti of pasta, en komkommersalade of gegratineerde tomaatjes (je hebt de oven toch al heet!).

Nog eens proberen: de saus maken op basis van een roux.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.