Varkensreepjes in roomsaus

Varkensreepjes in roomsaus

Ingrediënten

  • 400 gram magere varkensreepjes (van schnitzels, bijv.)
  • 250 gram champignons
  • 1 paprika
  • ½ blokje paddenstoelenbouillon
  • (kook-)room of kokosmelk, en/of roomkaas

Bereiding

  1. De varkensreepjes marineren in 25 gram sambal manis, of kruiden met 1 eetlepel Jonnie Boer-kruiden Shichimi togarashi en een beetje zout.
  2. Garen onder de grill (10~15 minuten, heetste stand).
  3. Intussen de groenten wokken. Daarna daar de varkensreepjes doorheen scheppen.
  4. Vervolgens ± 150 ml (kook-)room of kokosmelk toevoegen, het verkruimelde bouillonblokje, en een lepel roomkaas.

Combineert goed met rösti of pasta, en komkommersalade of gegratineerde tomaatjes (je hebt de oven toch al heet!).



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.