Kip Stroganoff

Kip Stroganoff

Natuurlijk vooral bekend als Boeuf Stroganoff, maar gaat ook uitstekend met kip!

Ingrediënten (2 à 3 personen)

  • 300/400 gram kipfilet in blokjes van ca. 3 cm gesneden
  • kipkruiden
  • 3 paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in smalle repen gesneden
  • 400 g champignons, in plakjes gesneden
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 el paprikapoeder
  • 70 g tomatenpuree (klein blikje)
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 100 ml kook-, of slagroom
  • eetlepel bloem
  • beetje sambal

Bereiding

  1. Kruid de kip met de kipkruiden naar smaak.
  2. Doe een scheut olie in de wok of hapjespan. Voeg de ui toe en fruit de deze op laag vuur. Voeg de champignons toe. Als het vocht is verdampt voeg je de paprika en knoflook toe en bak op middelhoog vuur 5 minuten mee.
  3. Schuif de uien, champignons en paprika naar de rand van de pan (zodat deze niet meer zo hard meebakken) en voeg de stukjes kip toe. Eventueel beetje olie toevoegen. Bak de kip rondom goudbruin. Je hoeft de stukjes kip nog niet helemaal gaar te bakken, want ze garen straks verder in de saus.
  4. Voeg het paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Voeg de bloem toe en laat goed opnemen. Los het bouillonblokje op in 200 ml heet water en voeg toe aan het kip/paprika mengsel.
  5. Als de saus begint te binden kun je de room toevoegen. Laat nog 10 minuten pruttelen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Serveer met rijst.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.