Nata batida meringue

Nata batida meringue

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom, ≥ 35% vet
  • 3 eetlepels vanille- of (poeder-)suiker
  • 1 zak meringues (schuimpjes: wit, mokka, pistache, etc.)

Bereiding

  1. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
  2. Verkruimel de meringues en roer ze voorzichtig door de slagroom.
  3. Optioneel: roer er een beetje koffiesiroop of -likeur doorheen.
  4. Gebruik evt een spuitzak voor het serveren, flinke punt er afknippen.

Laat zich ook uitstekend invriezen, al in bakjes of in folie in een cakevorm om er later plakken van te snijden. Half uurtje laten ontdooien.

Feitjes over slagroom:

  • Opslag kan 100% worden, dus 500 ml ongeklopte room kan 1.000 ml geklopte (slag-)room worden.
  • Poedersuiker is beter geschikt dan kristalsuiker.
  • Je kunt mascarpone toevoegen voor een nog romiger resultaat. Verhouding bijvoorbeeld 40 gram mascarpone per 100 gram slagroom.
  • De slagroom en bij voorkeur ook de kom en de gardes moeten koud zijn (≤ 7°) anders lukt het niet.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.