Roze frambozenpudding

Roze frambozenpudding

Ingrediënten (3 porties)

  • 2 blaadjes gelatine
  • 125 gram (½ doosje) frambozen (diepvries, ontdooid)
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 200 ml slagroom

Bereiding

  1. Week de gelatine 5 minuten in een ruime kom koud water.
  2. Pureer intussen de frambozen met een staafmixer (en werk de puree door een zeef om ‘m helemaal zonder stukjes te krijgen)
  3. Verwarm in een steelpan de frambozenpuree en los de suiker er in op. Neem de pan van het vuur.
  4. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de puree. Roer tot de gelatine is opgelost en laat afkoelen.
  5. Klop de slagroom lobbig met een mixer en spatel deze door het frambozenmengsel.
  6. Spoel de puddingvorm(pjes) om met koud water (niet afdrogen) en schep het mengsel in de vorm(pjes). Zet afgedekt in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven.
  7. Uitstorten voor het serveren (zonodig de vorm even in warm water houden), en eventueel garneren met slagroom, frambozen en/of een blaadje munt. Alternatief: serveren in de vormpjes: scheelt gedoe en afwas.

Het oorspronkelijke recept had het over 5 porties en 3 blaadjes gelatine. Voor 5 porties is het echter wat te weinig, en 3 blaadjes gelatine was wel wat veel: werd er erg compact van. Nog eens testen met 2.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.