Tonijnsalade

Tonijnsalade

Recept voor een heerlijke tonijnsalade. Rijk gevuld, beetje type ‘Niçoise’. Kun je zó eten, maar doet het ook goed op een broodje.

Ingrediënten

voor 2 personen

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels salademix (pijnboompitten, etc.)
  • 1 boterham
  • blikje tonijn op water, uitgelekt
  • peper
  • vissaus
  • ketchup 50 gram
  • mayonaise 50 gram
  • 3 eetlepels zilveruitjes
  • 4 augurken
  • ½ krop ijsbergsla
  • 6 cherrytomaatjes of 4 kleine tomaten
  • klein blikje mais, uitgelekt
  • 1 kleine rode ui
  • kappertjes

Bereiding

  1. Kook de eieren in 9 minuten hard.
  2. Rooster de salademix in koekenpan of wok. Afkoelen op een bord, bewaren in een bakje.
  3. Snijd de boterham in kleine blokjes en maak er croutons van in de koekenpan of wok uit de vorige stap. Laagste stand, af en toe even omschudden.
  4. Doe de uitgelekte tonijn over in een kom. Even losroeren.
  5. Royaal bestrooien met peper uit de molen. Toevoegen: 30 gram vissaus, 50 gram ketchup en 50 gram mayonaise. Voorzichtig door elkaar scheppen.
  6. Zilveruitjes halveren en toevoegen. Augurken in kleine blokjes snijden en toevoegen.
  7. IJsbergsla fijnsnijden en verdelen over twee borden.
  8. Tomaatjes in vieren snijden en verdelen over de rand van de borden.
  9. Helft van de mais verdelen over de borden, andere helft toevoegen aan de kom met tonijn etc. Die daarna voorzichtig omscheppen en deze tonijnsalade gelijkmatig verdelen over de borden.
  10. Eieren pellen, in 8 partjes snijden en verdelen over de tonijnsalade.
  11. Rode ui snipperen en verdelen over de tonijnsalade.
  12. Voor de liefhebber: 3~4 theelepels kappertjes verdelen over de tonijnsalade.
  13. Salademix en croutons verdelen over de tonijnsalade.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.