Gourmetten

Gourmetten
  • witvis (bijvoorbeeld tilapia of pangasius)
  • zalm
  • garnalen, kruiden met scampi-kruiden
  • kipfilet
  • varkensfiletlapjes of -schnitzels
  • gehakt
  • partyknaks
  • plakjes gerookt ontbijtspek, in stukjes gesneden

Snijd de vis en het vlees in niet te kleine stukken. Op gepaste wijze kruiden / marineren. Gehakt bereiden zoals gebruikelijk, maak er kleine hamburgertjes van met een serveerring of slavinken met een (half) plakje ontbijtspek. Alles: op een bordje, afdekken met folie en tot gebruik bewaren in de koelkast.

  • gekookte rijst (of restje van de Chinees), 50 gram droge rijst per rijsteter
  • gebakken of te bakken aardappeltjes
  • champignons, in plakjes
  • (punt-)paprika, in ringen
  • ui, in ringen
  • rauwe wortel, in reepjes
  • komkommer, plakjes
  • snoeptomaatjes
  • tip: groenten kun je marineren in zoute ketjap
  • pannenkoekenbeslag
  • stokbrood, kruidenboter, heksenkaas of evt. een zelfgemaakte saus van mayonaise, peterselie en een gesnipperd sjalotje
  • vlees- of huzarensalade (of alternatief, bijv. pastasalade of rauwkostsalade)
  • sauzen (curry, ketchup, mayo, knoflook, pindasaus (warmhouden in de buurt van het gourmetstel))
  • gembersnippers
  • knoflooksnippers

Bakken in rijstolie spat minder.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.