Oosterse viskoekjes met saus

Ingrediënten

Voor de koekjes:

  • 300 gram witvis (tilapia, kabeljauw)
  • 1½ eetlepel rode Thaise currypasta of 3 theelepels Jonnie Boer-kruiden
  • ½ ei
  • zout
  • 1~1½ eetlepel bloem
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 10 gram / half bakje koriander

Voor de saus:

  • sap en een beetje rasp van een limoen
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 theelepel donkere basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ rode chilipeper, fijngehakt

Bereiding

  1. Pureer de vis, currypasta, ei en bloem.
  2. Roer de ringetjes bosui en koriander erdoor en vorm er koekjes van.
  3. Maak een saus van de limoen, vissaus, suiker, knoflook en peper.
  4. Bak de koekjes in ca. 4 minuten per kant in een scheutje zonnebloemolie (7). Laat even uitlekken op keukenpapier. Serveren met de (dip-)saus.

Ook te gebruiken als “garnalen” in een garnalensalade met (ijsberg-)sla, tomaatjes, bosui, knoflooksaus, mie en walnoten.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.