Gevulde paprika’s met yoghurtsaus

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gram witte rijst
  • 4 paprika’s, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd, steel mag blijven zitten
  • 1 courgette, in blokjes (of de mandoline, dicke streifen)
  • wat voor handen is: champignons, ui, etc.
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram veganistisch kruimgehakt
  • 150 ml yoghurt (bij voorkeur Turkse stijl)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Kook alvast de rijst.
  3. Leg de paprika’s met de bolle kant naar beneden in een licht ingevet bakblik. Rooster de paprika’s 12~15 minuten in de oven.
  4. Verhit intussen in een koekenpan of wok een beetje olie en en bak hierin de courgette 3 minuten.
  5. Pers er een teentje knoflook boven uit, voeg het kruimgehakt toe en bak nog 7 minuten. Breng op smaak met peper.
  6. Pers het andere teentje knoflook uit boven de yoghurt en roer dit erdoor.
  7. Verdeel de paprika’s over de borden (2 helften per persoon) en vul die met het gehaktmengsel.
  8. Een dotje van de knoflookyoghurt er op naar smaak.

Lekker en makkelijk. Beetje flauw misschien, daar is in stap 5 wel wat aan te doen natuurlijk. Flesjes ketjap (zoet en zout) op tafel, en misschien de pot met gembersnippers voor de liefhebber.

Het recept is al vegetarisch. Is gemakkelijk vegan te maken door de yoghurt te vervangen door een andere saus, bijvoorbeeld opgeklopte kokosmelk.

Alternatief gevonden: paprika’s 10 minuten in de oven op 200, vulling maken van 1 ui, 1 teentje knoflook, 50 gram zonnebloempitten, 1 eetlepel Baharat. Daarnaa 300 gram rundergehakt toevoegen en uitbakken, peper en zout. 250 gram doperwten er doorheen scheppen en daarmee de paprika-helften vullen. Die gaan dan nog 10 minuten in de oven.

 



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.