Scampi in looksaus

Ingrediënten (2 personen)

  • 300~350 gram scampi, ontdooid en gekruid
  • 250 gram witte champignons, kleingesneden
  • eventueel: een rode of gele paprika
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1~2 teentjes knoflook, persklaar
  • ½ blokje visbouillon, verkruimeld
  • 2 eetlepels verse roomkaas
  • 100~200 ml slagroom (of kokosmelk)
  • ½ bosje bosui, in ringetjes

Bereiding

  1. Scampi een paar minuten bakken in de wok in een beetje roomboter. Op laag vuur (6) anders verbranden de kruiden. Uit de pan nemen.
  2. In dezelfde wok de champignons bakken gedurende enkele minuten. Zonodig nog wat roomboter toevoegen.
  3. Toevoegen: de eventuele paprika, gesnipperd sjalotje, knoflook erboven uitpersen. Pepermolen. Even laten bakken.
  4. Toevoegen: verkruimeld blokje visbouillon, roomkaas, room en bosui. Op laag vuur aan de kook brengen en onder af en toe omscheppen een paar minuten laten pruttelen.
  5. Toevoegen: de gebakken garnalen uit stap 1 en de gesneden bosui, goed doorverwarmen.

Heerlijk met tagliatelle (los erbij, niet als eenpansschotel, koken in water met daarin de andere helft van het bouillonblokje) en gegratineerde tomaatjes. Kan ook met kip in plaats van garnalen. Om wat meer saus te krijgen kun je een beetje bloem toevoegen en daarna een scheutje melk of water.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.