Lo Mein

Recept gebaseerd op dat van Debbie Velthuizen – thank you Debbie!

Ingrediënten

  • 200 gram noedels (of mie of pasta)
  • 300 gram reepjes kip, biefstuk of garnalen, licht gekruid en in een scheutje ketjap
  • 400-600 gram fijngesneden groenten, bijvoorbeeld bosuitjes, wortelen, paddenstoelen, broccoli, paprika
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 25 ml mirin

Voor de saus:

  • 50 ml zoete sojasaus (ketjap manis)
  • 25 ml zoute sojasaus (ketjap asin of japanse sojasaus)
  • 25 ml sesamolie
  • 5 gram suiker

Bereiding

  1. Kook de noedels.
  2. Roerbak eerst de kip/biefstuk/garnalen, neem uit de pan.
  3. Roerbak de groenten in dezelfde pan in een scheutje sesamolie, gedurende een minuut of 5.
  4. Maak intussen de saus door de ingrediënten met elkaar te vermengen.
  5. Deglaceer met de mirin.
  6. Voeg de noedels en het vlees of de garnalen toe, en schep om.
  7. Pan van het vuur nemen en op smaak brengen met de saus. De rest op tafel zetten.

Voor een vegetarische versie: vlees/vis weglaten (je mist het niet), of vervangen door bijvoorbeeld Valess filetstukjes.



2 gedachten over “Lo Mein”

  • Dag Vincent, dankjewel voor je reactie! Ik ga geen aparte pagina maken voor kooktechnieken, dat voegt weinig toe aan wat er allemaal al over te vinden is. Ik heb wel van ‘deglaceer’ een link gemaakt naar een pagina op Wikipedia waar alles goed opstaat: https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding.

  • Wat bedoel je precies met “deglaceer”? (misschien interessant om ook “technieken” pagina’s te maken?).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.