Macaroni-ovenschotel met kip en mozzarella

Macaroni-ovenschotel met kip en mozzarella

Ingrediënten

  • 150 gram schelpjespasta
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • helft van een klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel tijm
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ blokje groentebouillon
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 courgette, in blokjes, of champignons
  • 200 ml halfvolle melk/room
  • 1 bolletje mozzarella of mini-bolletjes (die smelten beter)
  • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel paprikapoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven tot 200° C.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  3. Verhit in een hapjespan wat boter of olie en fruit de knoflook aan. Bak de blokjes kipfilet rondom bruin.
  4. Voeg de tomatenpuree toe aan de kip en bak kort mee.
  5. Voeg nu de kruiden toe: tijm, oregano, kurkuma, half bouillonblokje, peper en 1 theelepel uienpoeder.
  6. Bak nu ook de courgette of champignons mee totdat het gaar is.
  7. Strooi er een eetlepel bloem overheen en schep deze om.
  8. Schenk als laatste de melk (en evt. een scheutje slagroom), een scheutje Sweet Chili-saus en een theelepel suiker  erbij en verwarm het geheel kort. Zet dan het vuur uit.
  9. Snijd de mozzarella in blokjes. Meng de cherrytomaatjes en de macaroni door de kip, en daarna de mozzarella en de geraspte kaas. Schep het geheel nu in een ovenschaal.
  10. Meng de paneermeel met de laatste theelepel uienpoeder en het paprikapoeder en strooi dit over de macaroni. Verwarm de schotel 20 minuten op 200 graden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.