Pastasalade kip / paddenstoelen

Ingrediënten

voor 2 personen als maaltijdsalade, of 3 à 4 personen als lunchsalade.

  • 175 gram pasta (fusilli of farfalle)
  • 250 gram kipfilet, in blokjes, licht gekruid
  • 250 gram (kastanje-)champignons (of wat exotischer), in plakjes
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • pijnboompitjes (salademix)
  • 200 gram (tros-)cherrytomaatjes, gehalveerd
  • zakje rucola(-melange), iets fijner gesneden
  • half potje pesto (ong. 100 gram)
  • ruim half potje feta-blokjes (ong. 100 gram uitgelekt)

Bereiding

  1. Pijnboompitjes (salademix) roosteren in een droge koekenpan of wok.
  2. Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken. Overdoen in een saladeschaal. Pesto, de helft van de gesnipperde sjalotjes en de kaas kunnen er alvast bij.
  3. Bak de kipfilet goudbruin in een scheutje olie.
  4. Voeg de champignons en de helft van de gesnipperde sjalotjes toe en bak een paar minuten mee. Verder op smaak brengen met kruiden, zout en peper.
  5. Schep alles voorzichtig door elkaar, evt. wat nootjes achterhouden om er overheen te strooien.

Erg lekker!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.