Knoflooksoep

Ingrediënten (8 kommen)

  • 3 bollen knoflook
  • 3 uien, gesnipperd
  • 375 ml slagroom
  • 2 kippenbouillontabletten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180°C. Leg de bollen knoflook op een bakplaat in het midden van de oven en pof ze in 40~45 minuten gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen. Wip met een mes de tenen knoflook uit de bol.
  2. Verhit 30 gram boter in een soeppan en fruit hierin de ui op laag vuur gedurende 10 minuten.
  3. Voeg de knoflook en 3 eetlepels bloem toe en bak een minuutje mee.
  4. Voeg de slagroom, de bouillonblokjes en 1 liter water toe en laat de soep 30 minuten zachtjes koken met het deksel schuin op de pan.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender, breng zo nodig op smaak met peper en zout.

Nog eens proberen: slagroom (gedeeltelijk) vervangen door kokosmelk. Verder veganistisch te maken door de kippenbouillon te vervangen door groente- of tuinkruidenbouillon.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.