Garnalentempura

Goh, en ik altijd maar denken dat “tempura” lastig was. Écht niet! Eigenlijk veel simpeler dan dat moeilijke gedoe met bloem en ei(wit) en paneermeel. Ik krijg zin om de hele koelkast, vriezer en fruitschaal te frituren!

Ingrediënten

  • bloem, bijvoorbeeld 75 gram
  • “Spa rood”, zo koud mogelijk, 75~150 gram
  • garnalen (of wat je ook maar wilt gebruiken: blokjes zalm, inktvisringen, stukjes banaan, etc. In een sterrenrestaurant (nou ja, 1 ster, maar toch) was het dessert een paar macadamia-noten in tempura (ik was er bij!))

Bereiding

  1. Indien nodig of gewenst: kruid de vulling met gepaste kruiden (mix voor scampi en garnalen, bijvoorbeeld).
  2. Maak een beslag van bloem en de Spa rood, verhouding 1:2 tot 1:1, met de garde. De ergste koolzuur is er dan wel uit, maar het gaat om de kou. Lepeltje zout kan een goed idee zijn.
  3. Haal je garnalen etc. even goed door het beslag/deeg. Daarna kun je ze evt nog paneren, bijvoorbeeld met broodkruim. Frituren: een baktijd van 3 tot 4 minuten is over het algemeen voldoende.
  4. Uitlekken is bijna niet nodig (het beslag neemt niet veel vet op), maar afkoelen wel. Lekker met een gepaste saus (knoflook, ketjap, sweet chili, etc.)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.