Turks brood met kip

Ingrediënten (3~4 personen)

  • 300~400 gram kipfilets
  • 4 flinke uien, in fijne ringen
  • voor de yoghurtsaus: 200 ml yoghurt en 100 gram komkommer
  • 1 Turks brood
  • 2 puntpaprika’s
  • andijvie of ijsbergsla

Bereiding

  1. Snijd de kip in min of meer gelijke delen. Kruiden en zouten. Bak de kipfilets, bijvoorbeeld in een bakblik in de oven, 15~20 minuten op 180° C.
  2. Smoor de uien in een beetje olie of boter gedurende een minuut of 15. Naar smaak peper en zout toevoegen.
  3. Maak een yoghurtsaus zoals beschreven in dit recept.
  4. Bak het Turks brood af volgens de instructies op de verpakking.
  5. Snijd intussen de puntpaprika’s in ringen (zaadjes verwijderen), en de andijvie of ijsbergsla fijn.
  6. Snijd het Turks brood overlangs in tweeën, en vervolgens in punten voor de disgenoten.
  7. Snijd de kipfilets in plakjes.
  8. Aan tafel: royaal yoghurtsaus op de onderste helft van het Turks brood. Daarop de ijsbergsla of andijvie, gebakken uien, paprikaringen en wat van de kipfilet. Bovenste helft van het Turks brood er op: eet smakelijk! (Wel een gesmeer.)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.