Kip-roomkaas ovenschotel

Ingrediënten

  • 350 gr kippendij filet (of kipfilet)
  • 1 ui
  • 2 paprika’s (een rode en een gele)
  • Champignons 
  • 2 tomaat
  • Beetje sambal 
  • 2 kneepjes ketchup of tomatenpuree 
  • 1 tl paprika poeder
  • 100 gr kruiden roomkaas
  • 100 ml slagroom 
  • 2 eieren
  • een flinke hand geraspte kaas
  • zout en peper

Testen of pasta erdoor kan in de ovenschaal.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de kip en de paprika’s in blokjes van ongeveer 2 cm en snipper de ui fijn.
  3. Snijd de tomaat in plakken en verwijder de zaadjes.
  4. Snijd de rest van de tomaat in blokjes van 2 cm.
  5. Breek de eieren in een kom en voeg de kruiden roomkaas toe.
  6. Roer dit goed door tot een egaal mengsel en voeg hier de tomatenblokjes aan toe.
  7. Verhit wat olie in een koekenpan en voeg de kip toe.
  8. Bak dit in een paar minuten rondom tot het bijna gaar is.
  9. Voeg de paprika en ui toe en bak dit nog eens 3 tot 5 minuten.
  10. Roer het paprika poeder erdoor samen met wat zout en peper.
  11. Zet het vuur uit en schep de inhoud in een ovenschaal.
  12. Schenk het roomkaas mengsel erover en verdeel de tomaat een beetje door de ovenschaal heen.
  13. Bestrooi met wat geraspte kaas en bak in de oven voor 25 tot 30 minuten.
  14. Serveer met wat gebakken aardappeltjes, rijst of pasta.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.