Ovenpasta cannelloni

Ovenpasta cannelloni

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • ½ bosje basilicum, iets klein gesneden
  • 1 grote courgette, fijngeraspt
  • optioneel: geraspte wortel
  • 250 gram ricotta
  • geraspte kaas
  • 200 gram cannelloni of paccheri

Bereiding

  1. Saus maken: ui fruiten in een scheut olie, knoflook toevoegen en even meebakken. Blokken tomaatstukjes toevoegen en een half uurtje laatje pruttelen. Op smaak brengen met peper en zout (bouillonblokje), en tegen het einde de basilicum toevoegen.
  2. Meng de geraspte courgette met de ricotta, peper en zout  en de optionele wortel.
  3. Indien nodig (zie de verpakking) de pasta voorkoken.
  4. Giet wat van de saus in een ovenschaal. Als je paccheri gebruikt: zet de paccheri rechtop in de schaal.
  5. Breng het mengsel uit stap 2 over in een spuitzak en vul hiermee de pasta. De canneloni leg je plat in de schaal.
  6. Giet de rest van de saus er overheen: de pasta moet onder staan. Bestrooien met geraspte kaas. Afdekken met aluminiumfolie.
  7. Bereid 30~45 minuten in een oven van 180° C, het laatste kwartier zonder de folie. Eventueel onder de grill zetten voor de gratin.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.